Бойко Борисов не подмина и армията в рекламните си кръгчета с

...
Бойко Борисов не подмина и армията в рекламните си кръгчета с
Коментари Харесай

Премиерът употреби и армията в рекламните си туровете с джипката

Бойко Борисов не подмина и армията в рекламните си кръгчета с джипа из страната, които този път го водиха в цех " Терем " в Търговище. Заедно с него беше силовият вицепремиер и министър на защитата Красимир Каракачанов, като двамата се надпреварваха да изясняват какъв брой доста са създали за войската през последните три години и какъв брой милиарди са изляли за ново въоръжение. По техни думи някои неща не са се случвали 50 години, други - като да вземем за пример огромни морски учения, нямало от 17 години, а от десетки години не били отпускани пари за модернизиране. 

" От 15 години такава рационализация на армията ни не е правена. Това удостоверяват и българските военнослужещи. Работим по натовски стандарти и вършим всичко належащо за военните учебни заведения, за авиацията, за моряците, за сухопътните сили, за специфичните елементи, за инфраструктурата, за летищата ", разгласи Бойко Борисов. И се обърна към военния министър с думите: " Краси, по твое време бойните машини имаха ли климатик? ".

Поводът за новата порция хвалби беше ревизия на военния цех " Терем - Хан Крум " в Търговище, където се прави ремонт на бойна техника.  На премиера бяха показани няколко танка. Каракачанов  подсети, че преди дни Министерският съвет е отпуснал 50 млн. лв. за модернизацията на танковете Т-72. От завода обясниха, че на танковете Т-72 ще бъде интегрирана нова система за ръководство на стрелбата и система, която има сателитна връзка. Ще има и предизвестие за облъчване с лазерен лъч.

Пред Борисов и Каракачанов беше осъществена проява и с един от изцяло ремонтираните танкове. Военният министър поясни, че на този стадий е по-голям планът за новите бронирани машини, които, дружно с танковете, да се вършат в " Терем ". Корабите пък ще се вършат във Варна, а машините за спецчастите ще идват от цех в Самоков.

Военният министър продължи хвалбите и по море като обяви, че морското учебно заведение в града е оповестено за второто военноморско в света по качество на образованието, като добави, че повече гърци учат във Военноморското учебно заведение във Варна, в сравнение с в Гърция.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР